Friday, December 31, 2010

kenapa buat mcm ni MOHAMAD MUSLIM AHMAD..

kenapa bagus sangat main bola ni.cara awak defend buat saya termimpi-mimpi awak.
MOHAMAD MUSLIM AHMAD congratulations.
walaupun kesalahn gol tp xpe from now u always being my hero <3<3

Sunday, December 26, 2010

first leg untuk MALAYSIA.

I THINK HE IS THE BEST MAN TONIGHT

HIS PICTURE AGAIN? RAWR MUSLIM!

fuh dia memang stylo la! MUSLIM !!!



3-0 That was so good for MALAYSIA.
nampak ketara pertahanan yg bagus untuk Malaysia.good job muslim asra mahali.
good golkeeper! fahmi the kelate.
nice shoot safee ashaari.
sharul.kuna dan lain-lain pun bagus.
tp kenapa anti sangat dengan AMIRULHADI ZAINAL tu..
err...xsuka tgk dia main...
tahniah rajagobal



play for the best this 29th ok..
fuh selamat xmiss this game.hampir2.
semua yg berlaku ade hikmahnya.

ok lah nak bagita saya ada idea2 entri yg tertangguh sebelum 2011...catch up later bye :)

MIMPI INDAH BERSAMA MUSLIM AHMAD.eh nama ayah sama la.!aumm~hi MUSLIM

Wednesday, December 22, 2010

i miss you much too bebeh!

semalam berkesempatan buka blog and i saw an entry bout me.
thanks dhabitah.i miss you too.miss you much.cuti sem ni kita xdpt spent too much time.sorry sgt.  i love you very much.thanks for understand my condition.u are my besties forever. i love miss you ! <3 <3 <3


Tuesday, December 21, 2010

EMAK KUAT LAH WAHAI EMAKKU dan saya perlu jadi lebih kuat dan tabah melalui nya.

hari ni emak selamat menjalani stage kedua kimoterapi.jika ditanya perasaan ku melihat nya.pasti mengalir berderas-deras air mata.saban ari aku melihat dia betapa tabah dan kuat nya menghadapi kehidupan di samping kami.
kadang-kadang melihat dia menahan kesakitan membuatkan aku kagum mempunyai emak seperti dia.
bila emak cakap rambut dia semakin gugur aku yakinkan dia  itu hanyalah mainan perasaan.tapi itulah realiti nya.
betapa luluhnya hati saya dan rasa mcm nak menangis bila di mengadu 'angah tgk ni ,mak dh ckp rambut mak dah gugur'. ingin sekali aku menangis tapi aku tahu aku perlu kuat  di hadapan emak.kami sekeluarga tulang belakang emak.kami perlu menyokong dia walaupun kadang-kadang semenjak sakit emak selalu emosi.namun kami faham itu adalah kesan penyakit nya.hari ni emak kelihatan lesu dan penat.makan pun xlalu.emak yg dulu kuat kini lemah benarlah ALLAH MAHA BERKUASA.


dan  tinggal beberapa hri lagi untuk aku membantu mereka seperti selalu.sesi kuliah dah nak mula.tercuit di hati nak tukar course kt kl.tapi pasti akan bermula dari sem 1. dan tentu emak x izin kan.namu aku harus kuat seperti mana emak kuat.aku harus berusaha seperti mana berusaha.

YA ALLAH SEMOGA AKU TABAH MENGHADAPI SEMUA DUGAAN INI BERSAMA KELUARGA KU.
SEMOGA EMAK TABAH DAN KUAT MENGHADAPI SEMUA INI.




SAYA SAYANG EMAK DAN KELUARGA SAYA.


p/s : hati tolong kuat semangat demi masa depan dan keluarga

Tuesday, December 14, 2010

saya xdekan semester 3 .

10 dec hari tu result dah keluar.
ramai yang bertanye pasal result.so dengan tanpa berselindung saya agitahu.
saya xdekan
pointer saya haya 3.37.
cgpa saya 3.32


jadi result menurun dari semester 2.


arab : A
statistics :B-
macro:B
handball:B+
bel 311 :B+
ctu :A
bisnes comunication :A-


sekian.

Wednesday, December 8, 2010

debaran

tik tok tik tok..jamberdetik.tinggal beberapa hari je result nak keluar .
yes memang berdebar-debar.saya megharapkan DEKAN.tapi kalau fikir2 balik usaha xsetimpal plak dengan DEKAN.tapi saya menharapkan keajaiban berlaku,sebab ….


SAYA NAK DEKAN SEMESTER INI!.


amin~




nantikan keputusan nya!

cuti cuti

cuti-cuti malaysia ,
cuti rehatkan minda..

haha.
mula la nak merepek.jadi apa yang anda dah buat dengan cuti anda? saya selain membesarkan badan yang sedia besar,xde pape pun.

RUTIN harian mcm biasa.bangun kemas rumah masak lipat baju tidur tengok tv.tu je lah. nak keluar selalu pun xboleh sebab xde org jaga mak.so cuti ni lebih bertemakan rumahtangga di mana saya telah mempraktikkan nilai nilai seorang wanita yang berada di rumah.

selain meningkatkan kemampuan memasak dan  mengimprovekan skill lagi.

berfikiran terbuka

saya adalah seorang open minded.TAPI  ada hadnya.
saya xkisah awak nak buat ape,cakap ape ,cerita ape tapi tolong jangan menyusahkan orang lain.




boleh berkongsi apa saja. maksudnya kalau bab percintaan awak nak menduakan boyfriend ke ape ke skandal ke ?saya xkisah sebab bagi saya awak dengan boyfriend pun belum ade katan lagi.lagipun bagi saya belum tentu awak nak kahwin dengan boyfriend awak tu.tapi kalau setia lagi bagus,maksudnya awak menghargai pasangan.


saya boleh mendengar apa saja yang awak mahu cerita.tapi kalau kantoi awak menipu memanglah awak akan jadi bahan sumpah seranah saya.


okeylah saya juga berfikiran terbuka dalam mendengar hal-hal orang dewasa kanak-kanak dan pelbagai.


jadi saya xkisah ape yang awak nk buat asalkan menjaga adab susila dan sopan.

minat-meminati

oh man! handsome nye lelaki tu.
comelnya! sweet!.cute la abg tu..


bait-bait kata ni selalu kita dengarkan .pantang nampak lelaki handsome comel lotei cute semua nk usha.lepas tuh bila ada mata -mata yag xpuas hati tengok mulalah dia cakap kita perempuan gedik.


bagi saya minat tu adalah lurah hidup bagi kita xkiralah perempuan ke lelaki.minat tu xbeerti kita ni sayang dekat seseorang tu.kadang-kadang kita minat tengok muka orang,perangai.jadi tu yg buat kita selalu tengok and berMinat dekat seseorang.
bagi saya MINAT dan SAYANG adalah dua persepsi yang berbeza.
baiklah kalau MINAT dan SAYANG ni sama,katakanlah kita minat 10 lelaki xkan lah kita SAYANG dekat semua kan.
jadi rasanya xsalahlah kalau kita minat kepada beberapa orang lelaki pun tapi biarlah SAYANG kepada yang seorang sahaja.jangan dok gatai nk pi couple banyak2 dahla.


jadi kepada makcik makcik yg mempunyai sifat xboleh tengok orang lain bahagia,biarlah orang tu nk minat berapa byk mamat pun janji dia tau kan dia SAYANG and SETIA dekat sapa.janganlah  dok dengki.hangpa pun ade minat jugak dekat lelaki kan.


mcm saya.I admit lah ada beberapa jejaka yang saya minat.kadag2 mereka jadi pemangkin dalam study.
Sebagai contoh : salted.saya minat dia,sebab muka jawa dia.dalam pada masa yang sama saya kagum dengan pencapaian akademik dia.jadi saya nk jadi mcm dia.ha! kan ke tu bagus.jadikan dia contoh untuk berjaya.cewah! nampak kan dah MASUK BAKUL ANGKAT SENDIRI.

Tuesday, November 30, 2010

yes she is.(special post for you)

yes she is.
she is .i'm very sure she is.
she is my bestfriend


dhabitah.i'm knowing her since standard 5.
dari dulu sampai sekarang dan saya harap untuk selama-lamanya. awaklah lah bestfriend saya.

SAAT SAYA KEHILANGAN AWAK HADIR MENCERIAKAN DENGAN KATA-KATA YG CUKUP BUAT SAYA KETAWA DAN SENYUM.

bila saya nangis bila saya gembira bila saya susah senang .tak kira apa pun keadaan nya.dhabitah tetap ada.thanks.
terima kasih sebab sentiasa memahami.
terima kasih sebab selalu ada.

maafkan saya kalau saya tidak memahami awak.
maafkan saya kalau awak terasa dengan saya.
maafkan saya bila saya xde untuk awak.
maafkan saya bila saya tak teman awak.
maafkan saya bila saya pernah mencalarkan hati awak.

kalaulah awak tahu betapa bernilai nya awak di mata saya,
betapa bersyukurnya saya bila ALLAH kurniakan awak sebagai sahabat saya.

bila saya kahwin,saya nak awak yg jadi pengapit saya,
wedding planner saya,
bila apa-apa yg jadi saya nk awak yg pertama tahu.
sebaik mana pun saya dengan yg lain tapi awaklah sahabat yang paling penting,bernilai.

semoga persahabatan kita hingga ke akhir hayat,
semoga awak bahagia,
semoga awak bertemu jodoh yg terbaik
semoga awak berjaya dunia dan akhirat.
AMIN~.


maafkan saya andai saya tidak bisa menjadi sahabat yag sempurna untuk awak.


p/s : rasa janggal bila panggil bta 'awak' .formal lah pulak! :)

Wednesday, November 24, 2010

makcik mulut longkang.

okayy syabas kepada makcik ni sebab buat aku mendidih mencarut menyumpah dan memaki die hari ni.sumpah mcm bodoh gile perangai anda.dengan budak 4 tahun nk jadi isu.
kisah bermula apabila umyra xnak pegi rumah kakak die.fine mmg kakak kau jage umyra tp dh die xnk g rumah kakak kau hari ni nk buat mcm mane.dah papa die yg hantar kt rumah kami.hell-o tolong matang sikit makcik tua.fine aku ta pedulik lg bile kau nk ckp mcm petir dan kilat sambar menyambar.tp jgn nk kecik kan ati mak aku.fyi plus mmg kau dh tawu mak aku tu sakit.xpayah nk lontarkan suara yg mcm petir dgn bahasa2 yg xbertamadun.
woii.sedar lah kau tu lagi tua dari aku n mak aku.please act like dewasa boleh.

ok fine setelah malas nk fikir perangai kebudak-budakan makcik ni aku pun naik rumah die nk mintak muqaddam umyra.nk bwk die pegi mengaji.dang! si tua ni ade lg .hebat terkocoh2 plak die masuk.takut nk ckp depan2 lah tu.'masuk sambil duduk depan tandas' .ok malas nk ambik port aku terus pggl anis mintak muqaddam.then muncul suara si kecil yg sama tempat asuhan dgn umyra.umyra dh xnak dtg sini lg? xpayah dtgla.' dgn gaya ala-ala makcik tua itu tadi.! dang.makcik ni penah ckp budak kecik tu mulut berapi .dang! dah tawu dah kan mane die belajar.haha.dari kau lah! orang yg sesuke hati dan sesedap rase memaki hamun orang mengutuk orang.lepas tu bile susah cari dan berckp lembut gigi dari lidah.

ok mungkin dia takut mak aku akan jaga umyra terus.hello wake up lah.mak aku tu sakit.kiteorg bile umyra datang pun just nk menceriakan rumah kami ni.lgpun dah anggap die mcm adik kami.
yg kau takut sangat apesal.mcm lah mama umyra xbayar.even die xdtg pun mama die still bayar oke.tlg lah behave sikit.awak ni dah lah sakit.jgn sampai aku yg muda ni xdpt nk menghormati anda makcik.mulut tu.ya rabbi.mcm orang lain semua jahat,xreti jaga anak.
and then tlg fikir perasaan orang lain.kalau dgn orang yg kau baik pun kau buat mcm ni.fikirlah sendiri.
nasib baik hari ni aku masih waras lantas membiarkan mulut longkang kau bernafas.
dan untuk pengetahuan atasa sikap kurang ajar makcik ,umyra makin xnak pergi.kalau prgi asyik kene pukul dg budak2 then yg tua dok tgk je buat ape kan??.


p/s : ini adalah luahan perasaan kepada makcik tersebut.maaf sampai saya dh tercakap awak andar_--!

Wednesday, November 17, 2010

perubahan

manusia berubah mengikut arus masa.
cepat atau lambat bergantung kepada manusia itu sendiri.
kadang kadang perubahan itu xdiduga.

sebagai manusia saya inginkan perbuahan .
saya ingin menjadi hamba ALLLAH yg baik.
anak yg mentaati ibu bapa.
pelajar cemerlang dan sebagainya.

perubahan perubahan perubahan.
saya mahukan perubahan.

aidiladha

salam aidiladha buat semua bloggers.alhamdulillah kan kite dapat sambut lg raya tahun ni.dapat tumbang kembu .
raya ni sedih sikit sebab xdpt balik kg xdpt beraya dgn eldest sista.
dan buat kali kedua beraya di hospital lg. mmg tema hospital kot taun ni.
oklah malam tadi dah mengerjakan sekor ayam dibuat rendang.and i yg masak ok.maklumlah mak pun xberapa sihat lg .so i la yg buat.

so aktiviti raya tunggu ayah balik semayang raya sambil kemas2 sikit.ayah balik dan kiteorg mulakan sesi berendam airmata.sesi melantak and heading to hospital.tahun depan.amin insyaallah.kalau ade rezeki.menitik airmata bile dgr dorg punye niat tuh..leleh weh tp tahan..ye la i kan macho mane boleh nangis
on the wayto hospital hati dipagut pilu ah weh.why.why.why.
ayah dan emak dh terbukak hati nk pegi haji
fyi,adik mak masuk hospital so kiteorg pun pergilah menziarahi di hari yg mulia ni.then dah selesai sesi berparty di gleaneagles tu kiteorg pun balik then tido lah kan.kan.

raya tahun ni xberapa nk ceria and mcm takde mood je..
byk faktor yg menyumbang.ape plak faktor2 die.ha...pegilah investigate sendiri.

ok lah tht's all about hari raya korban ni.anyway bersyukur sgt2 dpt sambut raya kali ini.SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.SUSUN SEPOLOH JARI ATAS SEGALA KESILAPAN.


p/s : rase jatuh cinta dekat shahir af8. (oiii! azwa shahir tu dh basi baru nk minat? =.=

Friday, November 5, 2010

:)

http://www.emocutez.com
saya tawu perasaan ni xsepatutnya berlaku.
tapi saya xmintak semuanya terjadi secara tiba-tiba.
saya kenal awak atas dasar aktiviti kolej.
saya chat dengan awak dengan niat untuk berkawan.
but u such a nice.
u gain me a lot of advice.
setiap kali saya berhubung dengan awak,kata-kata awak yang paling saya tunggu.
awak.awak.awak.dan awak.
kalau la awak baca ni kan.
awak buat saya rasa life too meaningful.
i had an ambition so that i must study.
tapi saya sedar.saya dah ade die .
kenapa awak muncul bila saya dan dia terumbang ambing.
sekarang di saat dia dah mula meninggalkan saya awak selalu ada.
terima kasih awak.
http://www.emocutez.comhati saya dah mula ke  awak..
http://www.emocutez.com

tapi saya ada soalan.siapa saya di hati awak ??

Monday, October 18, 2010

i do respect you past now n hope for future!

i do respect u.kalau x nak buat jgn buat.bila nk buat jgn nk annoys kan saya!
saya xmintak awak tolong.awak yg offer diri.! awak taw tak saya dah lama  sabar dengan awak.fikir positive pasal behavior awak.dulu bile orang ckp pasal awak saya diamkan je.tapi bile dh overboard mcm ni saya rase fed up!
kalaU boleh saya nak berdoa supaya  x terlibat dengan awak lagi.kerana hati saya sakit dan terluka bila awak dekat dgn saya.




dulu saya hormat awak.sekarang saya hormat awak.jgn biarkan rase hormat saya hilang terhadap awak! :)

Sunday, October 17, 2010

berhabuk ~

lame  x update blog..
habis berhabuk.
sori readers... byk entri nk update tp....
lack of time..
cuti sem i upload k!

Wednesday, September 15, 2010

adopted

hati ini dilukai.


i hate you!
saya pengungkit.!

i am fragile.

i dont know but this is i am.i am fragile.
senang mudah menangis .sumpah aku xpenah mrah o.aku sayang die walaupun aku bukanlah yg die sgt2 syg.tp xpe aku paham coz she is one of the person i get loves cares.




i also love her N.a. but she never respect me as she would.she treat me like rubbish.
bile susah cari aku bile senang tengking2 aku.bile nk ikut aku gunekan kuasa yg veto kononnya untuk menggugat hati ku.cukup aku dah fed up mcm ni.
the real thing i feel as i am as adopted. is it true.


seriusly aku mmg terasa hati dgn e.truely speaking semua yg aku buat semua tuk die ngn f.tapi ape aku dpt.tipula xdpt pape kan.tp bile hati bertekat.lps ni ku hnye akn balik pndn indah bile terpakse.i'm prefer to stay at psi.i'm tension yes i am! enough of this.i'm tired of it!




the only thing i want to do...mafkan saya 'o'.saya xberniat buat awak nangis td.saya syg sgt awk.the only one u r the best  person i ever had.your loves makes me comfort.!i love u.

Tuesday, August 24, 2010

Aku yg bersalah


Walaupun citer nie dah lama tp kesannyer tetap membekas..kadang2 tgh solat jemaah aku boleh senyum sorang2...sah ke solat aku ??? 

Kisah ini benar-benar terjadi padaku sewaktu aku kanak-kanak dahulu. Ayah aku suka memberi amaran padaku dengan menjeling garang jika aku membuat sesuatu yang tidak disukainya. Contohnya, jika ke kedai, kalau aku mengambil gula-gula, dia akan menjeling padaku bermakna aku disuruh letakkan semula gula-gula itu ke tempatnya semula. 

Suatu hari,aku mengikut ayah ke surau untuk solat maghrib. Ketika sedang rukuk, aku melihat kain pelikat tok imam tersepit di celah punggungnya. Aku yang 'konon'nya ingin membantu, terus menarik kain yang tersepit itu. Ayahku yang sedang solat terus memberi jelingannya padaku. 

Aku pun faham maksudnya itu, lalu terus memasukkan semula kain pelikat tok imam itu semula ke celah punggung tok imam tadi. Apalagi, melatah lah tok imam tadi. Habis satu jemaah batal solat mereka kerana turut terkejut dengan 
latahan tok imam tadi. Ayahku yang bermuka merah padam menahan malu dan marah mengheret aku balik ke rumah. 
Malam tu, berbirat punggung aku dirotannya. 

Moral : Jangan memandai nak masukkan kain ke celah punggung tok imam

Thursday, August 19, 2010

he stole my heart .wink2.

he has stole my heart. after a long relationship with him.
he stole.he is a robber.robber of my heart.


pls be mine for the whole of my life. 
thanks being the best when i need you! ily <3

1 ramadhan

  • the best ever ramadhan i had.for now.i miss that moment.
  • buka puasa dgn family plus mutiara yg becok.
  • lovely i miss this moment.oh pls i hope myfirst ramadhan of this year will appear again n again.
  • i miss them!

Saturday, August 14, 2010

isnani sanah.

tahun kedua semester 3.
cukup tough and mencabar.
rasenye otak selalu jammed.ditambah jadual yg pack membuat otak selalu berkarat.


bel311.
alhamdulillah lecturer sgt baik.
cume..terlampau punctual yg kadang kala membuatkan kami penat asik nk ganti kelas.
tetie kami rase mcm amik english course bkn bisnes.


QMT
baru selesai test.alhamdulillah not so tough even aku memang tak minat.


mgt.
setiap kali kelas ni die mcm ngantok tp alhamdulilla ade sir yg  sentiasa full of jokes.


CTU.
Ade port baik untuk i and azie tido.taktik tu penting.


ECO 
madam kecik ni relax je die ajar.tp faham alhamdulillah.


HSK.
Miss L yang rajin bersukan.ok lah.at least one day bersukan.


ARAB. 
the most favouritest!
i loike it because i love it




CONCLUSION. :
semester yg padatdgn aktiviti dan jadual ke kelas,kadang2 rase nk ponteng.

ramadhan

  • long awaited ramadhan.
  • ramadhan kali ni sungguh tenang tp pilu.
  • kadang2 hidup xsemuanya indah.aku perlu jadi tabah.
  • ramadhan kali ni aku mengharapkan sinar cahay ilahi.
  • semoga ramadhn ni memberi seribu keberkatan.
  • ahlan ya ramadhan.

bahas ala parlimen.

  • alhamdulillah this time rezeki berpihak kepada kami. usul diterima.a moment yg sgt whoa lah! sampai 1 hall kiteorg jerit.
  • rasa bangga lepas bertungkus lumus kan buat research.
  • thanks to my team mate yg willing gile join debate.
  • congrats to lela azie wawa n kak nabilah! we did it girl.hoho.
THE WINNER OF BAHAS ALA PARLIMEN! KEMENTERIAN BELIA DAN SUKAN! :)

Saturday, August 7, 2010

yang sempurnakan

Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harumi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakan ku
Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu
Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga

Tuesday, July 27, 2010

kuatkan semangat,

  • sayu hati ini apabila bercakap dgn emak.
  • hakikatnya aku tidak boleh menerima hakikat ini.
  • sebak bilamelihat gambar emak.
  • memikirkan ayah pasti dia lebih menderita.
  • apatah lagi emak yang menanggung kesakitan.
  • andai aku mampu menggantikan tempat emak.
  • YA ALLAH kuatkanlah semangat ku.sesungguhnya aku insan lemah.
  • AMIN~

Sunday, July 25, 2010

one only.

  • YA ALLAH APA YG AKU DGR HARI INI BETUL2 BERAT UNTUK DITELAN.
  • YA ALLAH BERIKAN AKU SEMANGAT UNTUK MENGHADAPI SEMUA YANG BERLAKU.
  • PERITNYA UNTUK DIBAYANGKAN HIDUP TANPA EMAK.SAKIT UNTUK DITELAN BILA MENGETAHUI SEGALA-GALANYA.
  • EMAK YANG TERBAIK BUAT ANGAH RUPANYA MENDERITA.
  • PERIT PERASAAN INI TETAPI PERIT LAGI KEPEDIHAN DAN KESAKITAN  YANG EMAK TERPAKSA TANGGUNG .
  • TERLALU BANYAK DOSA AKU KEPADA EMAK.
  • YA ALLAH KAU SEMBUHKAN PENYAKIT EMAK.
  • JANGAN KAU AMBIL DIA DARI KAMI.SESUNGGUHNYA AKU MASIH MEMERLUKAN EMAK DI SISI.
  • YA ALLAH TABAHKAN HATI AYAH BERIKAN AYAH KEKUATAN .KUATKAN SEMANGATKAN AYAH.
  • KUATKAN SEMANGAT KAMI.
  • INI PINTAKU YA ALLAH

Wednesday, July 21, 2010

first AND SECOND week of lecture

Minggu pertama bermula dgn pahit manis masin dan masam.
Hari pertama boleh dkatakan not so bad.
Hari kedua.satu berita diterima cukup untuk menggundah gulana kan hati.tp apakan daya ,takdir itu suatu ketetapan.pemergian die adalah untuk mengecapi yang lebih baik dan tidak perlu untuk ditangisi.
Hari ketiga. No wonder selalu jumpe die hari ni.bak kata sue mungkin hari terakhir die.xpelah.life keep move.saya belajar melupakan die.tp apakan daya aku hanya insane yg terlalu memuja diri die.
Hari keempat.well not kindly excited since i heard tht news.carta kitaran hidupan semakin lembab.rase mcm nk benti kolej ok.xpelah.wht else can said.fate.redha.
Hari kelima.hari jumaat hari mulia.saya bersyukur krn dpt balik ke rumah.main badminton.jalan2 kt sg merab luar.
Hari keenam .hari isnin.bermula kitaran.dan tibe2 kami dihimpit pelbagai isu yang merepek.
Hari ketujuh masih dibelenggu masalah yg tah ape2.misi ke kuliah diteruskan sambil misi mencarirumah.
Hari kelapan.panggilan telefon dari ayah menyelesaikan segal-galanya,hati berasa lega.tidak dibelenggu.meneruskan peajaran.
Hari kesembilan.hari bola baling.sangat memenatkan,ditambah pula mendapat lecturer yg hyper membuatkan aku rase fuhh~ penat dan sakit2 badan.ditambah lg tajuk bahas ala parlimen yg memang peh!susah nk cari point.xpe la.cabaran lg.ditambah lg tugasmenjadi naib setiausaha prs.
Hari kesepuluh.melihat ramai jejaka segak bergaya dengan baju melayu lengkap.kolej seperti medan perkahwinan.sungguh puas mencuci mata.petang.hari yng ditunggu.yeay balik kampung.saya suka balik kg!

hidup bermasalah

Uhuk terasa blog ni mcm dah lame xdiisi kan.
Maklumlah semester 3 baru bermula dan pelbagai rencam masalah dihadapi.namun seperti kata ayah itu adalah asam garam kehidupan dan resmi hidup.
Kita kene bangkit dan hadapi dengan tabah.
Well so far.july not kindly sexy as hope before it.too many sad and bad news tht i can hear.
Ditambah dgn pelbagai rencah kehidupan muncul di saat ilmu ilmu mula bertandang di samping assignment yg lagi menunggu.
Apepepun hidup mesti diteruskan dan jgn takut menghadapi cabaran.
Cabaran itu bukan suatu kesULITAN.jgn menganggap cabaran sbg satu bebanan.

HIDUP TANPA MASALAH XROCK LAH!

Thursday, July 8, 2010

sisa sisa masa

              saya akan manfaatkan sisa-sisa masa ni dengan baik.i hope same goes to you.

i love you more than words!

Tuesday, July 6, 2010

semester 3

  • selamat datang ke kptm .sekarang saya berada di semester 3.
  • melangkah dengan penuh harapan.saya mengharap menjadi salah seorang DL.
  • sejarah dalam hidup.saya mendapat lecturer lelaki yg berkahwin plg ramai.
  • ok berada di kelas pertama tidaklah sehebat mana.malah stress.ye stress.
  • semua hebat2.
  • kptm seperti biasa huru hara dgn keletah student2 nye.
  • lecturer2 baru semakin ramai.
  • kacak cantik cun dan gorgeous.tarikan utama di kptm.haha
  • ok i heard tht my ex bel lecturer will quit.he got scholarship to finish his master.as he wish.good luck! i am proud being your student.go sir mohamad izzat rahim.i want be like you.finish master and hhopefully being a lecturer.insyaallah
  • well not so great to hear salted will be leaving me.
  • bye salted.i will keep our memory.ily u.and will miss you!

..wht should be the title.

  • pertembungan 5 kali memberi satu berita buruk eh xdelah buruk but berita sedih yg cukup sedih.sangat sedih.sedih.
  • satu tahun dahulu awak adalah salah satu cahaya yg memberi inspirasi kepada saya untuk terus belajar.
  • pagi ke kolej mencari misi.iaitu awak.
  • tapi satu berita yg saya terima daripada semalam sangat mengecewakan hati.hamcur lebur punah ranah.
  • semoga awak lebih berjaya di masa akan datang.
  • berharap saya pernah menjadi satu dalam memori awak.
  • menangis !saya haru berhenti menangis.kenapa perlu menangis apabila awak mendapat yang lebih baik.saya harus tabah tanpa awak di sisi.

Wednesday, June 30, 2010

ketibaan julai

  • hi esok bulan julai tiba.
  • masa untuk berubah.
  • be better try to improve.
  • julai membawa seribu harapan .
  • untuk berubah menjadi matang.masa untuk mempersiapkan diri dgn ilmu.
  • julai juga bererti bkl meningkat nye umur.
  • julai juga adlah bulan rejab.
  • kedatangan julai bagaikan disambut dgnsatu misi.PERUBAHAN.
  • saya tidak mahu menjadi leka alpa dan lalai.
  • semoga semua perintah YANG MAHA ESA DAPAT DPENUHI .
  • selamat datang julai

end of june

selain cuti yg panjang jun dilalui dengan berat yg semakin bertambah ditambah lagi masalah masalah yg hmm.ntahla.

  • jun adalah cuti semester di mana saya bermuhasabah untuk menjadi lebih matang.
  • tambahan lagi dipenghujung usia 18 tahun penat pelbagai kerenah.
  • tak apa pengalaman hidup.
  • rencah dan asam garam yg akan saya bawa.
  • selain sedikit terkilan result sikit lagi nk DL.
  • jun saya dipenuhi masa bersama keluarga dan arabic ppl pandan indah.
  • hari terakhir dipenuhi dgn sambutan hari jadi umyra.tgk wyg bersama zamir dan bitah,
  • end of june.
  • anythink tht happen in june i will make as experience.
  • not to forget mintamaaf kepada semua insan yg pernah saya lukai.

happy 4th birthday little sis


today is umyra's birthday.


















heh little sis dah 4 tahun.kejap je berlalu.
happy birthday sayang!semoga panjang umur.bila dh besar jadi org yg berguna.rajin2 belajar.ingt jasa mama papa.jgn derhaka taw.
























i love her so much
she cheer up my day!
























with her jokes tht will make me miss her so much.


Tuesday, June 29, 2010

28 jun



seorang tentera yang bercita-cita tinggi.
seorang penjual apam balik yang gigih mencari rezeki membesarkan anak-anak menjadi insan yang berguna.
sangat meminati ilmu hisab.
masa usia tua nye dihabiskan bersama cucu-cucu kesayangan.
selalu memberi nasihat yang berguna .
masih segar di ingatan beliau berharap agar aku dpt menyambung pelajaran dalam bidang yang berkaitan ilmu hisab.


KINI...
aku berusaha mennggapai impiannya.,


semoga impian atok dpt ditunaikan.




kadang-kadang kita xsedar.pejam celik pejam celik 28 jun 2010  genap 2 tahun  atok pergi .
SEMOGA ROH ATOK DICUCURI RAHMAT.


dalam kenangan 
ALLAHYARHAM SHAH BIN JAAFAR.
nenda yg dirindui.,






truly
cucuanda ke-2

Saturday, June 26, 2010

DAN BILA ESOK


credited to azreen elyani roslan.
i dedicated to the only hanis i have for now.




Di dalam hati selalu tersimpan
Rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
Kau diam tanpa kata
Saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
Kau semakin jauh meninggalkanku
Dan kau diam tanpa kata
Saatku ucap semua rasa

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Tuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Tuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatiku
Untuk cinta yang pernah engkau miliki
Untuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
Untuk bisa menjagai hati ini
Tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
Masihkah ada ruang di dalam hatimu
Untuk cinta yang pernah kita miliki ‘tuk selama-lamanya


Friday, June 25, 2010

belajar sesuatu

  • jangan terlalu menghakimi orang.kadang-kadang kita xtawu pun ape yg die rase alami.tetiba nk judge org kan.ape ke hal nya.
  • always think positive.
  • kalau jatuh bangun dan terus pandang ke hadapan.pandang ke belakang buat kita rasa rgu2 .tgk dh susah nk buat pilihan.
  • belajarlah menyayanngi org sekeliling fahami mereka.
  • never take someone you loved and care for granted.it will destroy you one day

Thursday, June 24, 2010

ini untuk awak

  • kadang-kadang ape yg kita rasa xsama.yelah hati manusia lain2 walaupun rambut sama hitam.
  • kadang-kadang awak buat saya rasa u r the best.tp kadang-kadang sebaliknya pun ada.
  • kadang-kadang saya rasa nk luahkan kat awak.tp.kadang saya rasa xperlu.mungkin saya terlampu beremosi.
  • saya sayangkan awak lebih dari yang lain.dan awak mesti tahu kan.
  • kadang2 kelakuan awak menimbulkan tanda tanya buat diri saya.bukan untuk mengaibkan tp saya xsanggup nk luahkan.
  • dulu kita xpenah mcm ni kan.sekarang ape yg saya rasa.awak hanylah mempergunakan saya.
  • bila xde orang tu awak cari saya.bile saya x mampu awak akan meninggalkan kata yg cukup pedih untuk saya terima.
  • saya rasa masih banyak lagi xtahu tentang diri awk.ape yg awk sayang suka perasaan awak.
  • cukup untuk buat saya keliru.
  • awak saya xnak kita terputus hanya dengan masalah yg sedikit nih.
  • saya hanya mintak sedikit ruang untuk saya lebih memahami awak.

kalau lah saya...

ok tadi blog walking .pastu singgah jap kat blog hanis zalikha.

tgkla entry die pasal die dpt video dari seorang mamat ni.
sumpah sweet n comel gile video tuh.
sangat sweet.
kalau lah saya yang dpt sumpah cair.
dan secara tetiba terinspirasi plak nak buat kat salted kan.
pastu mesti die gelak-gelakkan.isk isk.think positive
ok penatlah lah nk mengharap reaction dari salted.
btw sem 3 dh nk mula.maka dengan excited nk jadi stalker salted terhebat.!
o.m.g!sumpah rindu giler dekat salted.


salted if u know how much i miss you.
i will be the happiest person.
i am not hope to be your soulmate.
it is enough if u know i love you.
dear salted , i hope i can forget you but it's really hard.
to forget you might be kill me.so i keep my feeling deep inside.

p/s : sem 3 dh x duduk sri ayu.so welcome to desa siswa. :( xboleh mengular lambat2 lg.

Friday, June 18, 2010

I.K.E.A

jadikan seperti rumah impian anda.datanglah ke IKEA. ada gaya tak jadi promoter kt IKEA. last wednesday bwk auntie pegi IKEA.diorg suka sgt g sane.aku pun ape kurangnya.kalau dh pegi sana.semua nk beli.mcm nk masuk rumah baru.i love stuff kt IKEA.menepati citarasa gitu loh!haha. okeyh tp kali ni susah nk cuci mata sgt krn sibuk memerhati kan sepupu2 yg hyper active di sana. ;) okeylah just wanna some pictha dgn u olls.










Thursday, June 17, 2010

150 juta

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

Friday, June 11, 2010

berbaloi dengan usaha

  • alhamdulillah.syukur ke hadrat ilahi.
  • pointer naik.subjek yg kritikal seperti costing lulus.mkt A.
  • oke alhamdulillah sgt.try the best for next sem.
  • sangat terharu bile ayh tersenyum tgk result.
  • oke ext sem bg ayah senyum lebar lg.
  • mak cepat balik.i want to tell bout my result.mak plg excited bab result ni.
  • alhamdulillah.