Sunday, May 23, 2010

gadis kfc di hari kedua

  • ok sila muntah.gadis kfc konon kan.haha.nk buat mcm mane.saya mmg mcm ni so terima lah seadanya.ok la.jom ikuti kisah gadis kfc di hari kedua
  • ok shift bermula pukul 12.dan habis pukul 6ptg.masuk2 sy n kak fauziah kne jge cashier department.maka dgn rase rendah diri saya pun duduk di kaunter.tlg la ape yg patot.but tetibe some ppl nk hangin dgn aku kn.hey mkck u r so rude nk ckp saya mcm tu.nasib baik baru keje kan.hmm so biar je la.sabar azwa sabar.ok pastu kak huda masuk die ajar aku mcm mane nk jge kaunter plus tlg die packing2 ckit.ok la.akak ni ajar dgn berhemah.pukul 3ptg,abg reza masuk.die ajar mcm mane nk take order n jge mesin wang.ok la.but i'm still shy2 lg.nk ckp pun lemah lembut.heh!..
  • dan tetibe makck backup mula buat hal.bile sy minx order yg customer pesan.boleh die buat bodoh!hah!mmg awk bodoh.ee geram betol.xpe2 cover lg.maybe btol die xdgr.lps tu abg reza tlg ckpkn kt die.hah dgr plak die.ingt pekak.ok nevermind psl mkck tu.saya sabar lg.lps tu saya pegi jage bahagian csc.hmm department ni quite senang dr cashier.lps tu borak2 ngn lisz.tetibe 5.30 kene buat toilet checked.ok xsangke bertembung ngn mkck backup yg poyo tuh.lantas aku pun maniskan muka senyum.
  • tp!die boleh jeling!hey ape masalah die tah.sungguh rase nk mencarut sekali.inside the heart i said final decision i am quit!
  • oke pukul 6 ptg aku pegi wat staff meal.pastu time nk isi rice tetibe mkck tu perli2 aku kan.heh mmgla kan..sebulat hati aku nk quit.
  • lastly aku balik dgn senyuman yg dibuat-buat.lps tu zuraya ckp jumpe esk,tp dalam hati aku ckp no more ~haha.
  • actually makcik tu hanyelah sampingan yg membuat aku quit keje.penat kot keje kfc.plus susah jge cashier.xsusah sebenarnya cume kne byk hafal.hmm.tp still menjadi tande tanye pesal mkck tu mcm tu.anti dgn aku walhal xknl die.gile ape!
p/s : kembali menjadi suri rumah tangga

4 comments:

N said...

hak2..2 hari ; sama cam tempoh sy kerja di Kenny Rogers zman pas abis spm dlu..keje kt restoran cmtu mmg penat

ps: Makcik tu jeles agaknya? nk jd cashier gak?

jun pyo said...

mungkin makcik tu ialah mak mertua kau! hahaak

wa said...

to N : yes mmg penat.oh tobat xnk keje restoran mcm tuh lg.haha so kene blaja rajin2 :)

tu la rase nye mkck tu memendam rase nk jd cashier tp dpt jd backup je.so sad.tu die jealous kot.N nk jd cashier? g la apply .haha

wa said...

jun pyo :mak mertua idaman hati org kedah.uww~