Monday, May 3, 2010

perkahwinan aturan keluarga

adamaya


hah korg penah dgr x tajuk cite ni.hee~mesti pnah kan..?cerite die sgt cool bg aku..sweet saje..

cerita ni dibintangi oleh sein x ruffedge n lisa surihani sebagai pelakon utama.ade lagi sorg bdk ni.name die dalam cerita 'amani'.such a sweet girl.comel je!geram tgk die.comel dan petah giler bercakap.oke2 kembali kepada cerita adamaya..
sinopsis die mcm ni..


Sinopsis Adamaya …


Perkahwinan adalah suatu ikatan suci manakala cinta sejati menuntut pengorbanan. Begitulah yang terjadi terhadap Adam, 24 tahun (Hussein) dan Maya, 21 tahun (Lisa Surihani). Adam kelulusan undang-undang tetapi lebih cenderung kepada fotografi. Maya merupakan pelajar universiti tahun kedua dalam bidang insuran. Ibu bapanya mengambil keputusan mencarikan suami yang dapat menjaganya kerana mereka terpaksa bekerja di luar negara selama lima tahun. Adam ialah pilihan terbaik kerana ibu bapa mereka bersahabat baik.

Adam menurut kehendak ibu bapanya kerana tidak mahu menghampakan mereka. Maya pada mulanya membantah kerana mempunyai kekasih hati, Dani (Faizal Yusup) tetapi selepas dipujuk oleh ibu bapanya, dengan alasan yang kukuh, dia akhirnya bersetuju. Walaupun tiada perasaan cinta, Adam sebagai suami telah bertindak bijak untuk mencari titik persamaan yang menyatukan mereka.

Mereka mula bercinta dan dikurniakan seorang anak. Selepas lima tahun, percintaan mereka menghadapi dugaan tatkala Maya digoda kembali oleh Dani. Adam mula berjauhan dengan Maya untuk mengejar impiannya dan ini membuatkan mereka sering bergaduh. Adakah Maya akan menyedari tiada cinta yang lebih tulus selain dari cinta suaminya?

Adam menurut kehendak ibubapanya kerana tidak mahu menghampakan mereka. Maya pada mulanya membantah kerana telah mempunyai kekasih hati, Dani (Faizal Yusup) tetapi setelah dipujuk oleh ibubapanya, dengan alasan yang kukuh, dia akhirnya bersetuju..

Walaupun tiada perasaan cinta, Adam sebagai suami telah bertindak bijak untuk mencari titik persamaan yang menyatukan mereka. Mereka mula bercinta dan dikurniakan seorang anak. Selepas lima tahun, percintaan mereka menghadapi dugaan tatkala Maya digoda kembali oleh Dani. Adam mula berjauhan dengan Maya untuk mengejar impiannya dan ini membuatkan mereka sering bergaduh.

Adakah Maya akan menyedari tiada cinta yang lebih tulus selain dari cinta suaminya?

Adamaya mengisahkan perkahwinan di usia muda, di mana memerlukan komitmen yang tinggi dan tanggungjawab serta persefahaman sesama pasangan.~dalam cite ni ouh adam tu sungguh sweet.bini curang depan mata masih boleh bersabar..i bet every girl dream a guy like him.wallah~

~aku follow cite ni dari first episod time tu duk kt umah miss.hari2 tgk cite ni.cool gile la.exam letak tepi.haha.miss kate time2 mcm ni xleh blaja.nnt otak bengap so kiteirg pun lyn la cite.haha.agak rindu moment bercoleteh pasal cite ni dgn miss n aika.haha


btw cerita bakal melabuh tirai khamis depan.uww~xdpt tgk adik comel tu lg..amani i heart u la.!


p/s : serita sgt sesuai untuk tontonan umum terutama bagi mereka yg dok gatai2 nk menikah :)

No comments: